Slaapoefentherapie

16-10-2017 - Rotterdam - Pascalle Koster

Heeft u moeite met inslapen, doorslapen, of wordt u te vroeg wakker of combinaties hiervan? Heeft u slaapritmeproblemen, kunt u moeilijk naar bed gaaf of heeft u behoefte aan langt uitslapen? Slaapt u te vaak, te lang of te kort? heeft u last van vermoeidsheidklaschten, overmatige slaperigheid, concentratieproblemen, vergeetachtigheid, een kort lontje, doemdenken, moedeloos gevoel, piekeren, dan kunt u baat hebben bij de behandeling door een slaapoefentherapeut.

Slapeloosheid heeft een grote gedragsmatige component. Een oefentherapeut helpt mesen dormiddel van bewustwording en gedragsverandering. Oefentherapeuten behandelen slaapproblemen als een onderdeel van uw algemeen dagelijks functioneren en andere klachten ide overdag een rol spelen. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en is voor u direct toepasbaar. De kwaliteit wordt gewaarborgd doordat oefentherapeuten kwaliteitsgeregistreerd zijn, aangesloten zijn bij de beroepsvereniging (VVOCM) en zij een gedegen scholing gevolgd hebben om zich te bekwamen in het behandelen van slaapproblemen.

De aanpak
De oefentherapeut is specialist in het bereiken van positieve gedragsverandering. We werken aan de duur, de kwaliteit en het tijdstip van de slaap. Zowel uw dag als uw nacht nemen we in onze 24-urs aanpak onder de loep. We doorbreken de vicieuze cirkels waarin u terecht bent gekomen bij slaapproblemen. Goed slapen kunt u leren op verschillende manieren:

* Zelfwerkzaamheid
* Theoretisch door in gesprekken inzicht te geven in slaapgedrag, voeding en lichaamsbeweging.
* Technisch met slaaprestrictie en stimulus controle
* Praktisch door uw zelfbewustzijn te verbeteren, u te leren voelen, ontspannen en focussen en het hoofd uit te leren zetten.
* Door assertiviteitstraining 
* Door cognitieve gedragstherapie
* Door oplossings en doelgerichte aanpak in plaats van de probleemgerichte aanpakk

Wilt u meer informatie neem dat contact op met de praktijk, of lees verder op onze website

Met vriendelijke groeten,

Pascalle Koster
Oefentherapeut Mensendieck