Bekkenklachten

29-04-2015 - Monique

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit komt meestal voor bij zwangere vrouwen. Zowel voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen er bekkenklachten ontstaan. Daarnaast kan ook een ongeval bekkeninstabiliteit veroorzaken waardoor ook mannen hier last van kunnen hebben. Het ontstaat doordat de banden en de spieren die de verschillende botten van het bekken bij elkaar houden verzwakken en/of uit balans raken.

De pijn bevindt zich meestal laag in de rug, in de billen, bovenbenen, liezen, het stuitje of aan de voorkant bij het schaambot. Vaak maar aan één kant. De term bekkeninstabiliteit wordt ook wel gebruikt wanneer er problemen met bewegen zijn die lang na de bevalling nog aanwezig zijn.

Soms heeft een bekkenpatiënt een andere oorzaak voor de pijnklachten, zoals een afwijking in de rug. Een goed nageschoolde therapeut is in staat om dit te onderzoeken en uit te sluiten of op tijd door te verwijzen voor nader onderzoek.

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten met pijnklachten in lage rug of bekken de meeste baat hebben bij behandelaars die de methode van Cecile Röst volgen.
En deze techniek is dus nu aanwezig in de praktijk van Pascalle Koster. Twijfelt u dus, of loopt u al langere tijd met klachten, dan kunt u contact opnemen bij ons in de praktijk!