Update: Corona maatregelen verlengd tot 20 Mei, ook voor Oefentherapie?

22-04-2020 - Pascalle Koster

Beste Cliënten en zorgverleners,

Op 21 April gaf premier Rutte een update over het corona virus met eventuele versoeplingen van de regels.
Gelukkig mogen de scholen weer open en kunnen de kinderen weer sporten. Dit is goed voor de gezondheid (het sporten) en voor de bewegingsvrijheid van de kinderen.
Voor de volwassenen zijn er weinig regels veranderd, en zo lijkt er op het eerste oogpunt ook niks veranderd voor de oefentherapie!
Maar, vallen wij wel onder het contact beroep? 
Zijn wij noodzakelijke zorg?

Over de 2de kan ik duidelijk zijn. Noodzakelijke zorg zijn we bij steeds meer mensen, en hoe langer dit duurt steeds meer. Die noodzakelijke zorg mag ik ook volgens het triage schema van de KNGF en VVOCM gewoon geven, onder strikte voorwaarden (Zoals gebruik mondkapje en handschoenen).  De vraag is nu of we de reguliere zorg ook mogen gaan opstarten, deze vraag ligt nu bij het kabinet en de VVOCM/KNGF. De verwachting is dat zij in de loop van deze week met uitsluitstel komen.
De behandeling aan kinderen tot 18 Jaar mogen we gewoon opstarten, als we maar aan de 1,5 meter regel houden (en dat kan nou juist heel goed bij de oefentherapie).

Voor nu laten we alle behandelingen die in de praktijk gegeven zouden worden vanaf 28 April dan ook gewoon in de agenda staan.
Wel onder strikte voorwaarden.

Wordt u doorgestuurd door u arts of specialist, maak dan ook gerust een afspraak. Zij sturen u niet voor niks door, en u mag dus gewoon komen.
Vind u het zelf niet verantwoord, vind u het allemaal een beetje spannend. Dan begrijpen wij dit ten zeerste en kunnen we een videoconsult inplannen.

Bij vragen hoor ik het graag.
Met vriendelijke groeten,

Pascalle Harteveld-Koster